Sarısakal Ortaokulu

WEB https://sarisakalortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Sarısakal Mh. Ziya Gökalp Cd. no74 Ceyhan/ADANA
VİZYON : Çağdaş medeniyetler düzeyinde bir eğitim uygulayarak, öğrencilerimizi ve çevremizi bilgilendirmek, eğitimlerini sağlamak, kendileri ve ülkemiz için yararlı birer birey olmalarını gerçekleştirmektir.
MİSYON : Bizler, idareci, öğretmen, bir bütün olarak, gerekli saygı ve sevgi çerçevesinde, bütün imkânsızlıklara rağmen, öğrencilerimizin öğrenmeleri, bilgili, başarılı, kendine güvenen bir birey olarak yetişmeleri, 21. yüzyılda çağdaş yaşamın gereklerini yerine getirebilecek beceriler kazanmaları için çalışacağız.
BAŞARILAR : Okulumuzun başarı oranı iyi düzeydedir. öğrencilerimizin büyük çoğunluğu her sene Fen liseleri Sosyal Bilimler Liseleri Nitelikli liseler ve Meslek liselerine yerleşmektedir.

Kütüphane Kitap Sayısı :2590
Öğretim Şekli :Okulumuz 6 şubat 2023 depreminden sonra orta hasarlı olup Fevzi Çakmak ortaokulunda ikili eğitim yapmaya başlamıştır.Sarısakal Ortaokulu öğlenci devre olarak eğitim vermektedir.
Saatler : 13.10 --17.40 saatleri arasında öğretim yapılmaktadır.
Isınma : Klima ile ısınma yapılmaktadır.
Servis :
Ulaşım : İlçe Merkezinden şehiriçi dolmuşlarla okulumuza ulaşım yapılabilmektedir.
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Adana İl Merkezine 55 km. uzaklıktadır. Okulumuz Ceyhan İlçe Merkezinde olup Ceyhan Kaymakamlığına 3 km. uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda Voleybol ve Futbol takımları mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Okulumuzda Erasmus+ KA210 Proje başvurusu yapılmıştır.